Zo scoor je de leukste goedkope geboortekaartjes

Budget geboortekaartjes
4 april 2022

Woehoe, er is een kindje onderweg! Jullie zijn al weken door het dolle heen, maar het kan geen kwaad om toch even praktisch na te denken. Want van rompertjes tot kinderwagens en van luiers tot geboortekaartjes, een baby brengt ook kosten met zich mee. Met name geboortekaartjes kunnen best prijzig zijn. En dat terwijl jullie mini natuurlijk wel het allermooiste kaartje verdient. Met onze tips voor goedkope geboortekaartjes heb je straks het beste van twee werelden: prachtige geboortekaartjes voor een zacht prijsje. 

Goedkope geboortekaartjes bestellen 

Of je nu een groot of een klein budget hebt: het geboortekaartje van jullie kindje moet natuurlijk perfect zijn. Maar waar moet je op letten als je het liefst mooie én goedkope geboortekaartjes wilt? Wij hebben een aantal slimme suggesties voor je op een rijtje gezet.

Ga voor een goedkopere papiersoort

Een open deur, maar wel eentje waar je flink wat geld mee kunt besparen: let op de papiersoort van je geboortekaartjes. Luxe papiersoorten zijn natuurlijk hartstikke leuk, maar kunnen behoorlijk prijzig zijn. Het loont dus om voor een goedkope papiersoort te kiezen. Vaak is dit de standaardoptie, zoals een glanzende afwerking. Meestal zijn de goedkopere papiersoorten alsnog van goede kwaliteit, dus daar hoef je niet over in te zitten. Tip: bij Kaartje2go is luxe gerecycled papier ook helemaal gratis. Deze papiersoort is 100% gerecycled en heeft een luxe uitstraling. Niet alleen goed voor je portemonnee, maar ook goed voor het milieu: win-win!

Kies voor klein maar fijn

Geboortekaartjes hoeven heus niet groot en over the top te zijn. Sterker nog, enkele kaartjes van een klein formaat zijn juist ontzettend smaakvol. En natuurlijk budgetproof! Als je graag voor goedkope geboortekaartjes gaat, kun je hier rekening mee houden:

  • Enkele kaartjes zijn goedkoper dan dubbele geboortekaartjes.
  • Rechthoekige geboortekaartjes zijn meestal voordeliger dan vierkante of langwerpige kaartjes.
  • Kaartjes van een klein formaat zijn goedkoper dan grotere geboortekaartjes.

💌 Bonustip: als je een account bij Kaartje2go aanmaakt zijn kaartjes goedkoper dan wanneer je ze zonder account bestelt. Het is dus slim om altijd om in te loggen bij de webshop.

Profiteer van gratis extra’s

Webshops voor geboortekaartjes bieden vaak leuke gratis extraatjes aan waar je misschien nog niet aan gedacht hebt. Wat vind je bijvoorbeeld van een geboortekaartje met foto? Het kost namelijk helemaal niets om een foto van jullie kleintje toe te voegen, terwijl het een mooie persoonlijke touch geeft. En wist je dat je zelfs een video kunt toevoegen aan je geboortekaartje? Maak bijvoorbeeld een filmpje van jullie pasgeboren kindje, upload je video in de kaartmaker en de ontvangers kunnen via een QR-code wegsmelten bij de eerste beelden van jullie kleintje. Je voelt hem al aankomen: ook dit is helemaal gratis!

Bestel een gratis proefdruk

Heb je een mooi kaartje uitgekozen dat perfect binnen jullie budget past? Dan is het altijd verstandig om een gratis proefdruk te bestellen. Zo kun je zelf alvast beslissen of je blij wordt van het formaat en de papiersoort. Ook kun je uittesten of je bijvoorbeeld liever op de papiersoort bespaart of juist op de grootte van het geboortekaartje. Bij jullie gratis proefdruk wordt namelijk ook een proefdrukpakketje geleverd met voorbeelden van andere papiersoorten. Zo kun je zelf je eigen afweging maken. 

💌 Wil je weten hoe je het perfecte geboortekaartje vindt? Lees dan: Geboortekaartjes kiezen: alles wat je wilt weten.

Bezorg de kaartjes zelf

Een andere goedkope geboortekaartjes tip is om je partner voor postbode te laten spelen (of jezelf natuurlijk). Dit is vooral ideaal als jullie vrienden en familieleden redelijk dichtbij wonen. Door de geboortekaartjes zelf uit te delen heb je geen postzegels nodig. En als je ervoor kiest om de kaartjes bij je thuis te laten bezorgen hoef je vaak geen verzendkosten te betalen. Een slimme manier om flink wat geld te besparen! Wonen sommige vrienden en familieleden wat verder bij jullie vandaan? Dan kun je er ook voor kiezen om een deel van de kaartjes rechtstreeks te laten bezorgen en een deel zelf rond te brengen. 

Bepaal hoeveel kaartjes je wilt versturen

Natuurlijk, 20 geboortekaartjes zijn goedkoper dan 50 geboortekaartjes. Maar toch is het verstandig om hier nog wat dieper in te duiken. Bij veel webshops geldt dat hoe meer geboortekaartjes je bestelt, hoe goedkoper ze per stuk worden. Voor 30 enkele kaarten van 10×15 cm betaal je bijvoorbeeld € 0,99 per stuk. Voor 50 stuks is dat al € 0,89 en voor 70 stuks betaal je slechts € 0,79 per kaartje. Het kan dus voordeliger zijn om juist iets meer kaartjes te bestellen. Sowieso is het handig om een aantal extra geboortekaartjes achter de hand te hebben. Voor het geval je iemand vergeten bent of gewoon om zelf te bewaren als tastbare herinnering 💕

Doe mee aan toffe winacties

De allergoedkoopste optie is natuurlijk gratis geboortekaartjes winnen! Op internet zijn er genoeg leuke winacties te vinden. Bijvoorbeeld de uitgerekende datum actie van Kaartje2go. Doe je mee aan deze actie? Dan krijg je je geboortekaartjes helemaal gratis als je op de uitgerekende datum bevalt. En wees niet getreurd als jullie kindje iets eerder of later komt, want dan ontvang je alsnog 10% korting. Helemaal low budget!

DIY ideeën voor goedkope geboortekaartjes

Je kunt natuurlijk ook je knutselskills in de strijd gooien. Dit is een perfecte manier om je goedkope geboortekaartjes iets persoonlijks te geven, zonder dat het veel geld kost. We hebben een paar leuke ideeën voor je op een rijtje gezet:

  • Maak met een papierstans toffe uitsnedes in de geboortekaartjes, zoals hartjes of sterretjes. Bij de Action en op AliExpress kun je heel goedkoop papierstansjes kopen.
  • Voeg confetti of bloemzaadjes toe aan de enveloppen.
  • Zorg met lijm en glitters voor fonkelende details op de geboortekaartjes.
  • Goed in origami? Vouw dan origami kraanvogeltjes. Plak ze voorzichtig op de geboortekaartjes of stop ze in de enveloppen.
  • Maak met watten kleine wolkjes en plak deze op de kaartjes voor een dromerig effect.
  • Voeg (kleine) droogbloemetjes, strikjes of veertjes toe.
  • Schrijf zelf met een mooie pen het gewicht, de geboortedatum, de naam en een mooi gedichtje op jullie geboortekaartjes.

💌 In verwachting van een tweeling? Lees dan: Geboortekaartjes voor tweelingen: tips & tricks!

Online geboortekaartjes sturen

Fysieke kaartjes zijn natuurlijk ontzettend leuk, maar je kunt ook online geboortekaartjes sturen. Daarvoor hoef je namelijk geen geboortekaartjes te bestellen, en je bent ook geen geld kwijt aan postzegels. Je kunt bijvoorbeeld zelf een mooie afbeelding photoshoppen met de naam van jullie kindje. Of je vraagt iemand die handig is met Photoshop om een mooie afbeelding te maken. Deze afbeelding kun je vervolgens delen op social media, via e-mail of WhatsApp. Tip: je kunt er ook voor kiezen om alleen de dierbaren die het dichtst bij jullie staan een fysiek kaartje te sturen. De rest van jullie vrienden stuur je een online geboortekaartje. Zo ben je minder geld kwijt, maar heb je toch nog een tastbare herinnering voor later.

Goedkope geboortekaartjes: eindeloos veel mogelijkheden

Hopelijk heb je nu al iets meer inspiratie voor leuke én goedkope geboortekaartjes. Zodra je weet waar je op moet letten kun je helemaal los gaan met allerlei toffe stijlen, thema’s en trends. En dat is pas echt een feestje! Laat je creativiteit de vrije loop en vul jullie ultieme babynaam in op de kaartjes, zo wordt het helemaal echt. Hebben jullie nog geen knoop doorgehakt over de naam van jullie kindje? Dan weet je ons te vinden!

Gerelateerde blogs

Tweeling namen
Dubbel pret met deze 40 tweeling namen
baby-vernoemen
Baby vernoemen: zo werkt dat
Eerste hapjes baby
Smikkelen en smullen: alles over de eerste hapjes van je baby