Naam kiezen 2019: is de domeinnaam nog wel vrij?

naam-kiezen
24 december 2018

Vroeger was een naam kiezen eenvoudig: het enige waar je over na moest denken was of je niet al een kind met die naam had. Anno 2019 moet je net een stapje verder denken: is de naam van je kind online ook nog vrij?

Alles voor ‘The Gram’

Je wilt natuurlijk niet dat wanneer je zoon over een paar jaar zijn eerste stappen als vlogger wil zetten, hij een complete cijferreeks achter zijn YouTube-gebruikersnaam moet zetten. Of dat Baby’s First Instagram Account een vage user name heeft die niemand kan onthouden. 
En wat dacht je van een e-mailadres? Waar de huidige generatie ouders nog volop kon experimenteren met emailadressen als xx_luvyah_daantjuhh@hotmail.com, zijn tegen de tijd dat je kindje kan mailen de meeste opties wel bezet. En tot slot: heb je al nagedacht over een domeinnaam met de voor- of achternaam van je kind?

Naam kiezen @ hotmail .com

Het aanmaken van een e-mailadres kun je eenvoudig zelf doen voor je kind. Bij veel gratis services maak je met een paar muisklikken een e-mailadres aan. In eerste instantie om het adres ‘bezet’ te houden, later om samen te oefenen met mailen en nog weer later draag je het account over aan je kind en mag hij of zij eventueel zelf het wachtwoord veranderen.

Mooi idee: mail je kind ieder jaar een lieve bericht met de hoogtepunten uit het afgelopen jaar. In een e-mailaccount hoef je minder bang te zijn dat ze ooit kwijtraken dan met papieren brieven. Let dan wel op dat je voor een veilig wachtwoord kiest, zodat het account niet eenvoudig gehackt kan worden!

Naam kiezen met het oog op de toekomst

Voor de meeste social media geldt dat jonge kinderen officieel nog geen profiel aan mogen maken. Daar kun je natuurlijk makkelijk omheen werken, maar wie weet waar we ons over 16 jaar online bevinden? Waren we jaren geleden niet van Hyves af te slaan, nu is het platform verdwenen. Als je je kind graag een unieke gebruikersnaam op YouTube of Instagram mee wil geven, kun je daarom beter nadenken over een unieke voornaam, of beter nog: een bijzondere bijnaam.

Als je het leuk vindt, kun je wel alvast checken of de domeinnaam vrij is. Is ‘ie vrij? Dan registreer je de voor- en achternaam van je kind al voor een paar euro per maand bij een hostingpartij. Voor nog een paar euro extra geef je de kleine ook nog een uniek e-mailadres, gekoppeld aan die domeinnaam. Wellicht kan je kind de domeinnaam later goed gebruiken!

Heb jij al nagedacht over de online aanwezigheid van je kindje?

Lees ook: HELP, mijn gekozen babynaam is al bezet!

Gerelateerde blogs

Budget geboortekaartjes
Zo scoor je de leukste goedkope geboortekaartjes
Tweeling namen
Dubbel pret met deze 40 tweeling namen
Geboortekaartjes voor tweelingen
Geboortekaartjes voor tweelingen: tips & tricks!