10 x series en films tijdens zwangerschapsverlof

Zwangerschapsverlof series en films
13 januari 2021

Hoera, jullie verwachten een kindje! Nog even en dan mag je genieten van je zwangerschapsverlof. De eerste dagen kom je waarschijnlijk door met rommelen in huis (hallo nesteldrang) en wat laatste inkopen. Maar het is ook belangrijk dat je lekker uitrust. En hoe kun je dat nou beter doen dan door op de bank te genieten van een fijne film of serie? Wij zochten voor jou naar de leukste dingen om te kijken tijdens jouw zwangerschapsverlof. En dit zijn volgens ons de tofste bingewaardige series, en films die je met een gerust hart 3 keer kunt kijken! 

Wat is zwangerschapsverlof?

Zwangerschapsverlof is de samenvattende term van de twee soorten verlof rondom je zwangerschap. Vanuit de overheid heb je recht op 16 weken verlof. Dit zijn 6 weken zwangerschapsverlof voorafgaand aan de uitgerekende datum, en 10 weken bevallingsverlof na de bevalling. 

Je kunt hier nog een beetje mee spelen door bijvoorbeeld een week later met verlof te gaan en na de bevalling een weekje langer thuis te blijven. Maar je verlof begint uiterlijk 4 weken voor de uitgerekende datum. Meer informatie vind je op de website van de rijksoverheid.  

Bingewaardige series tijdens zwangerschapsverlof

Speciaal voor fanatieke serieliefhebbers speurden we de streamingdiensten af naar echte pareltjes. Dit zijn de leukste series om te kijken tijdens je zwangerschapsverlof. 

Toffe series op Videoland

Grey’s Anatomy
Een ziekenhuis, bloedmooie hoofdrolspelers en af een toe een musicalaflevering. De perfecte combinatie van drama, drama en… drama. En met maar liefst 16 seizoenen Grey’s Anatomy zit jij voorlopig wel even gebakken. Ook na je verlof kun je nog genieten van Mc. Dreamy en de intriges in het ziekenhuis. Plan die mom-time maar vast in! 

Celblok H
Heb jij je altijd al afgevraagd hoe het eraan toegaat in een Nederlandse vrouwengevangenis? Dan is Celblok H iets voor jou. In de 4 seizoenen volg je het leven van kapster Suus, die is veroordeeld tot poging tot moord op haar man. De perfecte dosis spanning tijdens je zwangerschapsverlof.

Wist je trouwens dat babynamen uit films en series heel populair zijn? Wie weet vind jij tijdens het bingen wel last minute de perfecte naam voor jullie kindje. 

Netflix series tijdens zwangerschapsverlof

Jane the Virgin
Jane is, je raadt het al, nog maagd als ze met vage klachten naar het ziekenhuis gaat. Ze blijkt zwanger te zijn! Nadat het eerste mysterie van hoe dat kon gebeuren is ontrafeld, kun je seizoenen lang genieten van Jane en haar onstuimige leven als moeder.

Gilmore Girls
Ben je in verwachting van een dochtertje? Dan is de serie Gilmore Girls de ultieme serie tijdens je verlof. Het verhaal gaat namelijk over Lorelai die als tiener beviel van haar dochter Rory. Inmiddels is Rory zelf een tiener en hun band is hecht en bijzonder. Je kunt haast zeggen dat de twee beste vriendinnen zijn. Maar ook vriendinnen zijn elkaar soms een beetje zat.

De leukste films tijdens zwangerschapsverlof

Niet echt een serieliefhebber? Geen zorgen, er zijn gelukkig ook een heleboel leuke films om te kijken tijdens je verlof. 

Harry Potter (alle 8)
We kunnen natuurlijk niet anders dan dit lijstje beginnen met Harry Potter. En je bent hier ook wel even zoet mee, want er zijn maar liefst 8 films! Je volgt Harry en zijn vrienden tijdens hun schooljaren op Zweinstein. Wij zijn in ieder geval fan. Daarom schreven we eerder al eens een blog over babynamen uit Harry Potter.

Hachi
Het kan soms onwijs fijn zijn om even een lekker potje te huilen. Met de film Hachi komt dat helemaal goed, want het verhaal is net zo verdrietig als dat het mooi is. Maar wees gewaarschuwd; de kans is groot dat je na je zwangerschapsverlof ook een puppy wilt. 

The Pursuit of Happiness
Over huilen gesproken, The Pursuit of Happiness is ook “right in the feels”. Will Smith speelt samen met zijn zoontje Jaden de hoofdrol in deze prachtige film. En naast dat de film lekker wegkijkt leert hij je ook een mooie les over wat nu echt belangrijk is in het leven.

Disneyfilms
Oké, we konden gewoon niet kiezen. Echt alle Disneyfilms zijn leuk. En grote kans dat je de komende jaren heel wat tekenfilmfiguurtjes voorbij ziet komen. Je kunt nu alvast een selectie maken van jouw favorieten, zodat je deze later samen met je kleintje kunt kijken. Wist je dat Disney babynamen ook heel leuk zijn?

A Life on Our Planet
Toe aan een momentje ontspanning? Ga dan voor A Life on Our Planet, van David Attenborough. De stem van deze man maakt je gegarandeerd helemaal zen. In de film vertelt hij over zijn leven en de evolutionaire geschiedenis van de dieren en planten op aarde. Er is nog hoop om onze natuur te redden, maar deze verantwoordelijkheid ligt grotendeels bij de volgende generatie. Jouw mini kan hier dus een belangrijke rol in spelen. 

Onze Jongens in Miami
Als je zin hebt om tijdens je zwangerschapsverlof iets zonder al te veel diepgang te kijken, raden we je Onze Jongens in Miami aan. Deze heerlijk foute film brengt een groep mannelijke strippers naar het zonnige Miami. Ongegeneerd genieten van onder andere Juvat Westendorp en Jim Bakkum zonder t-shirt. Graag gedaan 😉

Dit moet je niet vergeten tijdens je verlof!

Als je Netflix eenmaal hebt uitgespeeld en het introdeuntje van Disney niet meer kunt horen, hebben we nog een goede tip voor je verlofperiode. Namelijk, geboortekaartjes uitzoeken. Misschien heb je al helemaal in je hoofd wat je graag wilt. Maar als dat niet het geval is schreven we een artikel over geboortekaartjes kiezen met handige tips en tricks.

Om het nog iets makkelijker voor je te maken tijdens je zwangerschapsverlof, heeft Kaartje2go een handige tool voor het kiezen van je geboortekaartje. Op deze pagina voor geboortekaartjes vul je jullie gekozen babynaam in. Vervolgens zie je meteen hoe deze naam op verschillende kaartjes staat. Handig hè? 

Vergeet ons niet te volgen op Instagram en Facebook, vinden we supergezellig!

Gerelateerde blogs

babynamen-uit-films-en-series
De leukste babynamen uit films en series
Namen uit Harry Potter
20 betoverend mooie babynamen uit Harry Potter
Baby winternamen
De allermooiste winter babynamen, brr!