Zwanger? Kijk deze 20 films en series tijdens je verlof!

Zwanger eetbuien
20 februari 2023

Yes, je gaat eindelijk met zwangerschapsverlof! De eerste dagen kom je waarschijnlijk door met rommelen in huis (hallo nesteldrang) en wat laatste inkopen. Maar daarna heb je gelukkig zeeën van tijd om lekker tot rust te komen. Hoewel… voor je het weet slaat de verveling toe! Ben je benieuwd wat te doen tijdens zwangerschapsverlof? Wij hebben de allerleukste kijktips voor je op een rijtje gezet. Want als je zwanger bent zijn deze films en series echte aanraders. Zo kom je je zwangerschapsverlof fluitend door!

De leukste films als je zwanger bent

Tijdens je zwangerschapsverlof is het belangrijk dat je lekker uitrust. En hoe kun je dat nou beter doen dan door op de bank te ploffen met een fijne film? Daarom zochten we voor jou naar de leukste films om te kijken wanneer je zwanger bent. Beentjes omhoog, dekentje erbij en gaan!

Kijktips zwanger: Films en series op Disney+

Juno
Het is al een tijdje geleden dat deze film verscheen (2007). Toch is dit een echte must-see als je zwanger bent en lekker films wilt kijken. Juno gaat over een 16-jarig meisje dat per ongeluk zwanger raakt van haar vriendje. Wat volgt is een zoektocht naar adoptieouders voor haar kindje. Het verhaal klinkt op het eerste gezicht nogal zwaar en dramatisch, maar deze Oscarwinnende film is verrassend grappig, op een heerlijke sarcastische manier.

Disneyfilms
Oké, we konden gewoon niet kiezen. Echt alle Disneyfilms zijn leuk. En grote kans dat je de komende jaren heel wat tekenfilmfiguurtjes voorbij ziet komen. Je kunt nu alvast een selectie maken van jouw favorieten, zodat je deze later samen met je kleintje kunt kijken. Dit zijn onze favoriete Disneyfilms voor als je zwanger bent:

  • Encanto
  • Aladdin
  • The Lion King
  • Jungle Book
  • Belle en het Beest
  • Luca
  • Coco
  • De Kleine Zeemeermin

Marvelfilms
Ben je nog niet zo thuis in het Marvel-universum? Dan heb je gedurende je zwangerschapsverlof misschien eindelijk de tijd om hier he-le-maal in te duiken. Marvelfilms zitten eigenlijk altijd goed in elkaar en ze bevatten een flinke dosis actie en fantasie, maar ook humor. Als je zwanger bent zijn dit dus hele leuke films om te kijken! De volgende films zijn perfect voor tijdens je zwangerschapsverlof:

  • Black Panther (deel 1 en 2)
  • Thor (alle delen)
  • The Avengers (alle delen)
  • Guardians of the Galaxy (alle delen)
  • Spiderman (alle delen)

Grey’s Anatomy
Een ziekenhuis, bloedmooie hoofdrolspelers en af een toe een musicalaflevering. De perfecte combinatie van drama, drama en… drama. En met maar liefst 16 seizoenen Grey’s Anatomy ken jij tijdens je zwangerschapsverlof geen verveling. Ook na je verlof kun je nog genieten van McDreamy en de intriges in het ziekenhuis. Plan die mom-time maar vast in!

Videoland films en series voor als je zwanger bent

Bridget Jones’ baby
Eigenlijk zijn alle delen van de Bridget Jones films een aanrader, óók als je zwanger bent. Maar deze derde (en laatste) film is gezien het onderwerp perfect voor tijdens je verlof. In Bridget Jones’ baby volgen we de altijd stuntelige, chaotische Bridget Jones die als veertiger opeens zwanger blijkt te zijn. Maar wie is de vader? Is het Mark Darcy of toch die charmante nieuwe man? Deze heerlijke, luchtige film is perfect voor een welverdiend ontspanmomentje.

Vaders en moeders
Heb je zin in een kort ‘snackje’ om tussen de bedrijven door te kijken? Dan is de Videolandserie Vaders en moeders misschien wat voor jou! In korte afleveringen van 6 tot 8 minuten volg je het wel en wee van drie jonge stellen die naast elkaar wonen. Grappig, luchtig en herkenbaar!

Echte Gooische moeders
Pure ontspanning: dat is de heerlijke serie Echte Gooische Moeders. Misschien kende je Bo, Florine, Leslie en Pauline al van Echte Gooische Meisjes. Maar inmiddels zijn de welgestelde meiden moeder geworden. Verwacht heerlijke feelgood reality-tv die lekker wegkijkt. Zo hoef je je tijdens je zwangerschapsverlof niet te vervelen!

Onze Jongens in Miami
Als je zin hebt om tijdens je verlof iets zonder al te veel diepgang te kijken, raden we je Onze Jongens in Miami aan. Deze heerlijk foute film brengt een groep mannelijke strippers naar het zonnige Miami. Ongegeneerd genieten van onder andere Juvat Westendorp en Jim Bakkum zonder t-shirt. Graag gedaan 😉

Zwanger? Kijk deze films op Netflix

What to expect when you’re expecting
Als je zwanger bent passen dit soort films ook helemaal in je straatje. What to expect when you’re expecting draait namelijk om zwangerschap, zwanger willen worden en ouderschap. We volgen een diverse mix aan vrouwen die allemaal op hun eigen manier te maken hebben met deze onderwerpen. Het is een echte romkom met een heerlijk feelgood-einde, dus dat wordt genieten! Deze zwanger film is niet alleen op Netflix te zien, maar ook op Videoland.

The beginning of life
Deze mooie documentaire gaat over de liefde tussen ouder en kind, en hoe belangrijk dit is gedurende de eerste kinderjaren. Deze documentaire is geen fictie; we zien interviews met deskundigen en volgen jonge gezinnen in verschillende delen van de wereld. Een aanrader!

Zwanger & Co
Zwanger & Co is het Nederlandse antwoord op films over zwangerschap. In deze film volgen we verloskundige Merel (Lieke van Lexmond) die een vurige kinderwens heeft, maar geen partner. Daarom besluit ze voor het single moederschap te gaan. Maar net als ze een positieve zwangerschapstest heeft komt ze een wel heel leuke man tegen. Wat te doen? Deze fijne romkom is misschien niet meteen Oscarwaardig, maar wel perfect voor een paar uurtjes me-time. 

Babies
De toffe docuserie Babies laat aan de hand van de wetenschap zien hoe baby’s zich tijdens hun eerste jaar ontwikkelen. Als je zwanger bent is dit een van de meest interessante films over baby’s. Je leert namelijk van alles over de eerste woordjes, stapjes en hapjes van je baby tijdens dat eerste bijzondere jaar. Een mooie voorbereiding op het moederschap!

Leuke Netflix series voor tijdens zwangerschapsverlof

Emily in Paris
Natuurlijk mag Emily in Paris niet in dit rijtje ontbreken. De serie heeft weinig te maken met zwangerschap, maar dat hoeft natuurlijk ook niet. Je wilt tijdens je verlof ook wel eens aan wat anders denken ;). En daar leent Emily in Paris zich uitstekend voor! Knappe mensen, Parijs, leuke outfitjes en een flinke portie romantiek. Perfect om te bingen!

Jane the Virgin
Jane is, je raadt het al, nog maagd als ze met vage klachten naar het ziekenhuis gaat. Ze blijkt zwanger te zijn! Nadat het eerste mysterie van hoe dat kon gebeuren is ontrafeld, kun je seizoenen lang genieten van Jane en haar onstuimige leven als moeder. Jane the virgin is een heerlijke, lichtelijk hysterische serie vol humor en dramatische twists. Wat wil je nog meer!

Bridgerton
Heb je zin om een lekker potje te zwijmelen? Dan is Bridgerton jouw serie! In dit kostuumdrama draait alles om het vinden van liefde. Denk aan knappe mensen, hysterische kostuums en romantische verhaallijnen. Kruip maar lekker weg met thee en chocola, want het is een feest om je onder te dompelen in de wondere, welgestelde wereld van Bridgerton. 

Gilmore Girls
Ben je in verwachting van een dochtertje? Dan is Gilmore Girls de ultieme serie tijdens je verlof. Het verhaal gaat namelijk over Lorelai die als tiener beviel van haar dochter Rory. Inmiddels is Rory zelf een tiener en hun band is hecht en bijzonder. Je kunt haast zeggen dat de twee beste vriendinnen zijn. Maar ook vriendinnen zijn elkaar soms een beetje zat.

Kijktips zwanger: Films en series op HBO Max

Harry Potter (alle acht)
Als je zwanger bent zijn de films over Harry Potter een betoverend leuke tijdsbesteding. En je bent hier ook wel even zoet mee, want er zijn maar liefst acht films! Je volgt Harry en zijn vrienden tijdens hun schooljaren op Zweinstein. Ben je na afloop nog steeds niet uitgekeken? Bij HBO Max kun je ook alle Grindelwald-films zien. Oh, en om de verveling tegen te gaan kun je tijdens je zwangerschapsverlof natuurlijk net zo goed alle Harry-Potter-boeken lezen. 

The White Lotus
The White Lotus is misschien niet een typische feelgoodserie, maar wél een feestje om naar te kijken. We maken in The White Lotus kennis met een luxe resort op een paradijselijke bestemming, inclusief hysterische gasten en markant personeel – ieder met zijn eigen problemen en uitdagingen. En dan valt er ook nog een dode; wie heeft het gedaan? Tip: beluister elke keer het introliedje, want die is verslavend leuk!

NPO plus series voor tijdens zwangerschapsverlof

Papadag
In de Nederlandse serie Papadag volgen we een groep vaders die elkaar iedere week ontmoeten bij een zandbak in het park. Hoewel de mannen allemaal heel verschillend zijn, hebben ze één ding gemeen: het vaderschap. En dat blijkt af en toe een flinke uitdaging te zijn. Papadag is een vrolijke serie vol herkenbare humor over ouderschap. 

Tropenjaren
Actrice Jelka van Houten en comedian Henry van Loon hebben zelf een kindje; en dat bleek de grote inspiratiebron te zijn voor hun serie Tropenjaren. In deze hilarische komedie komen alle ongemakken van die beruchte tropenjaren aan bod. Denk aan lekkende borsten, slapeloze nachten en chaos in al zijn facetten. Dat wordt straks nog wat! 

Wat te doen tijdens zwangerschapsverlof?

Hopelijk heb je na het lezen van dit artikel genoeg kijkinspiratie voor series en films als je zwanger bent. En in de tussentijd kun je alvast wat ideeën opdoen voor de babynaam! Duik bijvoorbeeld ook eens in de volgende artikelen:

Zoek je trouwens meer inspiratie voor wat te doen tijdens zwangerschapsverlof? Als je Netflix uitgespeeld hebt kun je je ook uitleven op het geboortekaartje! Het ontwerpen van een geboortekaartje is namelijk superleuk om te doen. Wist je trouwens dat je bij Kaartje2go mee kunt doen aan de uitgerekende datum actie? Met deze actie ontvang al je geboortekaartjes gratis als je op je officiële uitgerekende datum bevalt. Wij duimen voor je!

Gerelateerde blogs

Zwangerschap cravings
Zwangerschap cravings: herkenbare eetbuien én hun oorzaak!
Babyshower ideeën
5 écht originele babyshower ideeën voor een uniek feestje
Rare babynamen
Rare babynamen die echt gegeven zijn