5 écht originele babyshower ideeën voor een uniek feestje

Babyshower ideeën
4 juli 2022

Yay, baby on the way! Dat vraagt natuurlijk om een gezellige babyshower. Tijdens dit feestje worden de zwangerschap en aanstaande geboorte gevierd. Veel mensen denken bij het woord ‘babyshower’ meteen aan roze en blauwe decoratie, een luiertaart, hysterische vriendinnen en mierzoete cupcakes. Dat is natuurlijk superleuk, maar het kan ook anders! Zit je niet te wachten op een cliché babyshower? Dan zit je hier goed, want we hebben 5 originele babyshower ideeën voor je op een rijtje gezet. Zo wordt je babyshower een onvergetelijk feestje.

Hoe werkt een klassieke babyshower?

Eerst besteden we nog even aandacht aan de traditionele babyshower. Die zijn namelijk ook hartstikke leuk! De klassieke babyshower is overgewaaid vanuit Amerika. Bij een typische babyshower zijn (zoete) hapjes, roze en blauwe decoratie en cadeautjes niet weg te denken. Meestal komen vriendinnen en familieleden een middag bij elkaar om lekker ‘aahw’ te roepen bij al het moois wat de mom to be krijgt. Ook wordt er vaak iets leuks gedaan met zijn allen. Rompertjes versieren, een gipsafdruk maken van de buik, spelletjes of een quiz zijn echte traditionele babyshower activiteiten. 

Alternatieve babyshower ideeën

Is een traditionele babyshower niets voor jou, maar wil je toch op een leuke manier stilstaan bij je zwangerschap? Dan zijn er gelukkig nog genoeg toffe alternatieven. We hebben onze favoriete originele babyshower ideeën voor je verzameld.

Mother’s blessing

Een mother’s blessing is een ceremonie waarbij je wordt voorbereid op het moederschap. Een mother’s blessing is letterlijk vertaald een zegen voor de moeder. De kracht van de vrouw staat tijdens deze ceremonie centraal. Ook wordt er stilgestaan bij het feit dat je als vrouw nieuw leven kan voortbrengen. Deze ceremonie is gebaseerd op rituelen van de Navajo’s, een inheemse stam uit Amerika. Maar in andere culturen, bijvoorbeeld het hindoeïsme, zijn dit soort ceremonies ook heel normaal. Het ritueel gebeurt samen met de belangrijkste vrouwen in je leven, zoals je zus, moeder en beste vriendinnen. Tijdens een mother’s blessing wordt vaak gemediteerd, gezongen en gedanst. En ook edelstenen en wierook zijn veelvoorkomende voorwerpen die aan zo’n blessing te pas komen. Het is dus extra betekenisvol als je een beetje spiritueel bent aangelegd. Er zijn verschillende zwangerschapscoaches die blessing-ceremonies aanbieden.

Ontspan tijdens een dagje wellness

Na meer dan 20 weken zwangerschap kan je wel een beetje ontspanning gebruiken. Daarom is het extra leuk als dit het thema van de babyshower wordt. Relaxen is het belangrijkste doel van de dag, dus laat je lekker in de watten leggen. Het is heerlijk om even helemaal niets te moeten en je alleen maar te laten verwennen. Je kan bijvoorbeeld een manicure of pedicure aan huis laten komen. Of je gaat voor een heerlijke zwangerschapsmassage. Er zijn verschillende masseurs die dit aanbieden. Maar je kun ook zelf aan de slag gaan met maskertjes en een ontspannend magnesiumbadje voor je voeten. Als je zwanger bent heb je namelijk meer magnesium nodig. Een ander idee is om helemaal tot rust te komen door middel van speciale zwangerschapsyoga of een meditatiesessie. Zo worden jij en je vriendinnen helemaal zen. 

Creëer een blijvende herinnering voor later

Zoek je juist babyshower ideeën met wat meer actie? Dan kun je ook samen met je dierbaren iets creatiefs (laten) maken. Ga bijvoorbeeld naar de heide of het strand en laat je professioneel fotograferen tijdens een pregnancy-shoot. Maar je kunt ook sieraden maken, schilderen of samen een geboorteslinger creëren. Hiervoor kun je van papier of stof vlaggetjes maken en deze versieren met mooie wensen voor de bevalling of de baby. Een ander tof idee is om een zwangerschapsbeeldje te laten maken. Nienke Plas deed dit ook toen ze zwanger was van Novi-Jaxx. Zoiets is natuurlijk niet per se heel goedkoop, maar het kan enorm betekenisvol zijn om dit samen met een groep vrienden te geven. Zo heb je een bijzonder item dat je altijd zult bewaren. Veel leuker dan een luiertaart of rompertjes die net niet jouw smaak zijn.

Kom tot bloei tijdens een babyflower 

Niet een babyshower maar een babyflower! Tijdens een babyflower vier je je vruchtbaarheid. Het is namelijk ontzettend speciaal dat er in jouw lichaam nieuw leven groeit. Een babyflower kan je net zo simpel en uitgebreid vieren als je zelf wil. Je kunt bijvoorbeeld de traditionele babyshower-activiteiten doen, maar dan met bloemige decoratie. Verder kun je zaadjes planten, bloemschikken en een ring van droogbloemen maken. Extra bijzonder: maak een herbarium voor je kindje. Dit is een boekje waarin je zelf bloemen droogt en bewaart. Een supermooi en bijzonder geschenk voor je kleine spruit. Als het weer het toelaat, is het extra leuk om de babyflower in de tuin te houden. En ben je nog redelijk actief? Maak dan een mooie wandeling in de natuur.

Ga voor een filmavondje (in pyjama!)

Soms is het zo fijn om iets simpel te houden. Daarom is dit een van onze favoriete babyshower ideeën. Tijdens een filmavondje met je beste vriendinnen en meest close familieleden kun je heerlijk relaxed genieten. Bestel lekkere pizza’s en ga naar de bioscoop. Of hou het nog comfortabeler en binge jullie favoriete series op de bank met kleedjes. Verder heb je alleen nog maar mocktails, popcorn en M&M’s nodig. Het wordt helemaal leuk als je er een heuse pyjamaparty van maakt. Inclusief gezichtsmaskertjes en openhartige anekdotes. Zwanger of niet: wij hebben er stiekem nu al zin in!

Kijktips nodig? Laat je inspireren door ons artikel: Zwanger? Kijk deze 20 films en series tijdens je verlof!

Uitnodigingen voor je babyshower

Heb je al een aantal leuke babyshower ideeën opgedaan? Of je nu all out gaat met een klassieke babyshower of het juist over een andere boeg gooit: het vieren van je zwangerschap is en blijft een bijzonder moment. En dat maakt het extra leuk om toffe uitnodigingen te sturen! Ga bijvoorbeeld voor een uitnodiging met goudlook, of maak het lekker persoonlijk met een uitnodiging met foto. Hou je van eigenzinnig? Dan zijn stoere babyshower uitnodigingen of kaarten met een botanisch thema superleuk. Zo heb je de ultieme uitnodigingskaarten voor jouw originele babyshower. Veel plezier!

Gerelateerde blogs

Eerste verjaardag baby
Tips voor de eerste verjaardag van je baby
Zwangerschapskwaaltjes
Zwangerschapskwaaltjes: dit kun je verwachten
Konijnen namen
Snoezige konijnen namen voor je pluizenvriendje