Deze YouTuber heeft 10 kinderen met ongewone namen

taina-licciardo-toivola
8 augustus 2019

Heb je al eens gehoord van YouTuber Taina Licciardo-Toivola en haar 10 kinderen? Het feit dat ze een gezin met 10 kinderen heeft is nog niet zo bijzonder. Haar levenswijze en de namen van haar kinderen zijn namelijk indrukwekkender! In korte tijd won ze dan ook veel populariteit op YouTube met haar vlogs. Benieuwd wie ze precies is en wat de ongewone namen van haar 10 kinderen zijn? Lees dan snel verder!

Wie is Taina Licciardo-Toivola?

De Fins-Australische Taina (41) heeft met haar man Paul 10 kinderen in de leeftijd van 1 tot 21 jaar. Het gezin woont in Finland, waar een strakke routine gevolgd wordt om het gezinsleven in goede banen te leiden. Zo staat Taina om 3:00 uur ‘s nachts op om de eerste 3 uur van haar dag te besteden aan sporten, uit de Bijbel lezen en studeren. Ze geeft haar kinderen thuis les, eet net als de rest van het gezin plantaardig en houdt er een minimalistische levensstijl op na. Bekijk onderaan de ochtendroutine van Taina met haar 10 kinderen.

De namen die Taina Licciardo-Toivola aan haar kinderen gaf

Naast dat haar dag vrij vroeg begint en ze 10 kinderen heeft, gaf ze de meeste van haar kinderen ook nogal ongewone namen: Leonardo, Cleopatra, Jerusalem, D’Artagnan, Shakespeare, Romeo, Nefertiti, King James, Aphrodite en Omega! Wij verzamelden voor elke naam de achtergrond en betekenis, zodat ook jij een ongewone naam kunt overwegen.

1. Leonardo

De naam Leonardo is een naam die vaak voorkomt in Nederland. Leonardo betekent ‘zo sterk als een leeuw’. De naam komt oorspronkelijk uit het Germaans en is onder andere bekend van acteur Leonardo DiCaprio en architect en kunstenaar Leonardo Da Vinci.

2. Cleopatra

Cleopatra is een Griekse naam, die ‘vaders glorie’ betekent. De naam verwijst naar de laatste koningin van het oude Egypte. Een bijzondere naam om aan je dochter geven dus! Vind je het toch iets te exotisch? Kies dan voor Cleo of Chloe.

3. Jerusalem

Een naam die minder dan 10 keer voorkomt in Nederland is Jerusalem. De naam kan aan zowel meisjes als jongens gegeven worden. Jerusalem verwijst naar de hoofdstad van Israël, waar de oorsprong van het jodendom en het christendom ligt. Onduidelijk is wat precies de betekenis is van Jerusalem, maar in de volksmond wordt nu ‘stad van vrede’ gebruikt.

4. D’Artagnan

D’Artagnan is een mooie, maar niet heel praktische naam. De apostrof wordt namelijk niet door elk systeem ondersteund. Ook zal je zoon regelmatig moeten uitleggen hoe je zijn naam uitspreekt! De naam heeft trouwens wel een mooie betekenis, want D’Artagnan is namelijk de vierde musketier in het bekende verhaal De drie musketiers. Een krachtige naam dus, want D’Artagnan was musketier in het leger van de Franse koning Lodewijk XIV.

5. Shakespeare

Op zoek naar unieke, ongewone namen? Ga dan voor Shakespeare. De naam Shakespeare is afkomstig van de bekende toneelschrijver William Shakespeare. Zijn achternaam is een verwijzing naar de godin van de goddelijke wijsheid, Pallas Athena, dat ‘zwaaier van de lans’ betekent. In Nederland is er niemand met de voornaam Shakespeare. Dit kan te maken hebben met het feit dat niet elke naam in Nederland goedgekeurd wordt. Je zou daarom ook voor de naam William kunnen kiezen.

Wil je meer weten over waar een babynaam aan moet voldoen in Nederland? Lees dan ook over de regels van een naam kiezen.

6. Romeo

Romeo is een naam die redelijk vaak voorkomt in Nederland. De naam komt uit het toneelstuk Romeo and Juliet van William Shakespeare. Romeo is een Italiaanse jongensnaam die ‘van Rome’ betekent. Kies voor deze naam als Italië je favoriete land is of als je een naam zoekt die te maken heeft met de liefde.

7. Nefertiti

Noem je je dochter Nefertiti? Dan kun je gerust zeggen dat ze een bijzondere naam heeft. Nefertiti is namelijk nooit eerder als voornaam gegeven in Nederland, en maar een enkele keer als volgende naam. Nefertiti was een van de koninginnen van Egypte. Het is niet bekend wat de naam Nefertiti betekent.

8. King James

Je zult het vast met ons eens zijn dat King James een ongewone naam is. Het is goed mogelijk dat Taina haar zoon naar koning Jacobus van Engeland vernoemd heeft, die opdracht gaf voor een nieuwe bijbelvertaling (de King James Version). Door ‘King’ is het mogelijk dat deze naam wordt afgewezen bij de aangifte in Nederland. Je zou daarom ook kunnen kiezen voor alleen James, dat ‘bezetter, overwinnaar’ betekent.

9. Aphrodite

De meisjesnaam Aphrodite komt van de Griekse godin van de schoonheid en de liefde. Je zou het misschien niet denken, maar deze naam is 28 keer als voornaam gekozen in Nederland. Ook met de naam Aphrodite moet je er rekening mee houden dat niet iedereen weet wat de juiste uitspraak van de naam is.

10. Omega

Omega is een naam die aan zowel jongens als meisjes gegeven kan worden. De omega is de laatste letter van het Griekse alfabet. In het christendom is het, samen met de eerste letter Alfa, een verwijzing naar Gods almacht en dat God het begin en het einde is. Omega is dus ook een Bijbelse naam, en door de betekenis een mooie naam voor je jongste zoon of dochter.

Ongewone namen

De namen die Taina haar kinderen gaf, zijn met recht vrij ongewoon te noemen! Toch zijn de meeste namen een leuke inspiratie voor een voornaam of een tweede naam. Wil je nog meer leuke en bijzondere namen ontdekken? Bekijk dan ook onze bijzondere babynamen!

Gerelateerde blogs

Muzikale babynamen
Muzikale babynamen: The Beatles editie!
Alternatieve namen
Alternatieve namen voor baby’s: durf jij het aan?
Bijzondere babynamen
Speciale en bijzondere babynamen