numerologie

Numerologie: bereken de betekenis van je naam

19 oktober 2018

Numerologie: bereken de betekenis van je naam

Wil jij weten wat je naam over jou zegt? Bereken je naamgetal en kom erachter wat de betekenis van je naam is! Uit je naam is namelijk heel veel informatie te halen over jezelf, waarmee je jezelf beter kunt leren begrijpen. Wij leggen je uit wat numerologie en naamgetallen precies zijn en hoe je er mee rekent.

Betekenis van je naam berekenen met naam numerologie

Volgens veel mensen kun je informatie over jezelf uit je naam halen door je naamgetal te berekenen. Dit heet numerologie, wat kort gezegd de kennis der getallen is. Je codeert hierbij de letters van je volledige naam tot één naamgetal, waarmee je de betekenis van je naam ontdekt. Zo leer je jezelf beter begrijpen en weet je waarom je soms doet wat je doet. Als je de volledige namen van de mensen om je heen weet, kun je hen ook beter leren begrijpen.

Zo kun je je naamgetal berekenen

Je naamgetal bereken je met je volledige naam en achternaam zoals deze op je paspoort staan. Bij elke letter van je naam hoort een getal, die je in de tabel hieronder kunt vinden. Tel deze getallen bij elkaar op. Houd je een getal met 2 cijfers over? Tel deze dan ook weer bij elkaar op. Doe dit net zolang tot je 1 getal overhoudt. Kom je uit op 11, 22 of 33? Tel dan niet verder. Dit zijn namelijk meestergetallen, en mensen met een meestergetal hebben een speciale rol in het leven.

ABCDEFGHI
JKLMNOPQR
STUVWXYZ 
123456789

Een voorbeeld van naam numerologie berekenen:

Nadia Koning
5 + 1 + 4 + 9 + 1 + 2 + 6 + 5 + 9 + 5 + 7 = 54
5 + 4 = 9
9 = ‘Belangeloze gever’

Betekenis van de naamgetallen

Nu je je naamgetal hebt uitgerekend kun je de betekenis gaan opzoeken! Hieronder vind je alle betekenissen van de naamgetallen 1 tot en met 9 en van de meestergetallen 11, 22 en 33.

1. Onafhankelijk

Is jouw naamgetal 1? Dan neem je graag de leiding en ben je individualistisch. Je bent dominant, houdt graag de controle en wilt doelen bereiken. Je vindt het leuk om te pionieren en neem niet zomaar iets aan van een ander.

2. Empathisch

Tweeën houden rekening met anderen en staan graag voor anderen klaar. Ze kunnen goed samenwerken en zijn diplomatiek. Een valkuil voor tweeën is dat ze zichzelf wegcijferen, omdat ze er graag voor anderen zijn.

3. Dromer

Ben je een 3? Dan ben je erg goed in de omgang met mensen en hou je elke dag van het leven. Je bent kunstzinnig, soms een beetje dramatisch en je bent veel bezig met het verleden en de toekomst.

4. Harde werker

Een vier heeft veel discipline en is serieus. Hij is perfectionistisch, houdt van stabiliteit en regelmaat en is hulpvaardig. Vieren zijn harde werkers, waardoor ze in het leven meer bereiken dan anderen.

5. Avonturiers

Mensen met het naamgetal 5 zijn enthousiast en houden van hun vrijheid. Het zijn dromers en avonturiers die positief in het leven staan. Vijven zijn soms wat rusteloos, maar ze zijn goed in het accepteren van de mindere dingen in het leven.

6. Verzorger

Ben jij iemand met naamgetal 6? Dan ben je een verzorgend type dat zich verantwoordelijk voelt voor anderen. Je bent dol op je familie, leeft een harmonieus leven en vindt het fijn om mensen in de watten te leggen.

7. Denker

Zevens zijn vaak analytische mensen die dingen graag overdenken. Ze kunnen andere goed observeren, zijn rationeel en erg intellectueel. Als 7 ben je leergierig en vind je het fijn om alleen te werk te gaan.

8. Workaholic

Als 8 ben je succesvol en heb je een grote drang naar macht. Je gaat op je doel af, bent ambitieus en vindt status belangrijk. Je denkt graag rationeel na en schuift je gevoelens nog wel eens aan de kant.

9. Belangeloze gever

Is jouw naamgetal 9? Dan ben je erg menslievend en vind je het fijn om te geven. Je bent geduldig, doet dingen belangeloos voor anderen en je bent open minded. Je hebt daarbij veel geduld en bent erg creatief.

Meestergetallen

11. Idealist

Elven zijn erg intuïtief en hebben een hoger spiritueel niveau. Het zijn echte dromers die graag wat teweegbrengen bij anderen. Mensen met het naamgetal 11 zijn idealisten en ze hebben veel geestelijk inzicht.

22. Spiritueel begaafde

Ben jij iemand met het meestergetal 22? Dan heb je een spiritueel geestelijk bewustzijn. Je bent erg analytisch en een echte leider, en daarom kun je veel bereiken met je krachten.

33. Genezer

Drieendertigers zijn mensen die met hun spirituele kracht kunnen genezen. Ze zijn paranormaal begaafd en kunnen veel dingen doorzien. Ze zijn daarbij erg zorgzaam, wat goed past bij hun rol als genezer.