Moederdag idee: 10 x me-time voor mama

Moederdag idee
6 mei 2021

Het is bijna Moederdag. Ieder jaar is het weer even brainstormen waar je jouw mama, oma of schoonmoeder mee gaat verrassen. Want wat is een mooi cadeau voor een moeder die alles heeft? Nou, wat iedere moeder al-tijd kan gebruiken: een ontspanningsmomentje! Wij helpen je natuurlijk met plezier een beetje op weg met dit Moederdag idee. Daarom zetten we de 10 leukste me-time tips voor je op een rijtje.

Waarom is me-time zo belangrijk?

Het Amerikaanse beautymerk Birchbox deed een onderzoek naar me-time. Hieruit bleek dat 45% van de ondervraagde ouders het gevoel had niet genoeg tijd voor zichzelf te hebben. Daar schrokken we van! Want hoe mooi, lief, leuk en gezellig je kindje ook is, je bent naast moeder ook nog je eigen persoon. Elke mama kan beamen dat het ouderschap best pittig kan zijn. En met een me-time momentje kun je even opladen. Gun je moeder, vriendin of zus dit moment en verras haar met een origineel Moederdag cadeau.

Moederdag idee: smullen tijdens me-time

Eten en drinken = liefde ❤️. Daarom kunnen de volgende ontspannende Moederdag tips niet ontbreken in dit lijstje. En wie weet, wil de mama in kwestie wel met je delen als je het heel lief vraagt.

Moederdag ontbijt bezorgen

Niets zo lekker als in alle rust je dag beginnen met een ontbijtje op bed. Maar door de coronamaatregelen is het soms wat lastig om iets lekkers langs te brengen. Laat in dat geval je ontbijt op Moederdag bezorgen. Als partner kun je de mama in huis natuurlijk ook verrassen met een heerlijk zelfgemaakt ontbijt. Uiteraard met een grote portie liefde!

Proosten op een geweldig Moederdag idee

Picture this: een heerlijk warm bad met badproducten in haar favoriete geur. Een stapel tijdschriften of een goed boek zorgen ervoor dat ze zich even echt kan afzonderen. Maar het feest is pas compleet met een heerlijk flesje wijn of bubbels binnen handbereik.

Help, mijn mama heeft een hobby!

Er zijn genoeg ontspannende en originele ideeën voor Moederdag. Maar wat extra tijd voor hobby’s en favoriete activiteiten zorgt gegarandeerd voor een glimlach op haar gezicht. Me-time is namelijk ook gewoon iets doen wat je heel erg leuk vindt.

Moederdag idee: een hele serie bingen

Niets lekkerder dan op je favoriete hoekje in de bank je favoriete serie kijken. Een grappig Moederdag cadeau idee is dan ook om de afstandsbediening in te pakken. Geef er een leuk kaartje bij waarop je schrijft dat mama de hele dag ongestoord kan bingen. 

Kijkinspiratie nodig? Lees dan ons blog over films en series tijdens je verlof.

Shop till you drop

Als moeder zul je merken dat je 9 van de 10 keer shopt voor je kindje(s). Reden genoeg om voor Moederdag eens lekker voor jezelf te winkelen. Dat kan natuurlijk in de stad, maar ook heerlijk online vanuit bed.

Een fleurig cadeau voor moeders

Heeft jouw mama groene vingers? Dan zijn bloemen of planten als cadeau echt top. Verras je moeder met leuke bloemzaadjes of laat een mooie bos Moederdag bloemen bezorgen. Dan kan ze lekker aan de slag in de tuin of met het schikken van jouw boeket.

Moederdag ideeën om samen te relaxen

Welk me-time cadeau Moederdag echt leuk maakt? Een relaxmoment voor jullie samen! Met deze 3 tips genieten jullie met z’n tweetjes van een gezellige Moederdag.

Lekker naar buiten

We hebben het afgelopen jaar massaal het wandelen herontdekt. Even heerlijk een frisse neus halen en genieten van de natuur. Heel ontspannend in je eentje, maar ook hartstikke gezellig om samen te doen. En jullie kunnen ook nog eens lekker bijkletsen.

Moederdag idee: at home spa

Een fijne spa dag is het ultieme moeder dochter cadeau. Geniet samen van fijne gezichtsmaskers en lak elkaars nagels. Stel als verrassing een Moederdag pakket samen met al haar favoriete verzorgingsproducten.

Samen niksen

Het mooiste cadeau voor je moeder is misschien wel gewoon jouw onverdeelde aandacht. Me-time hoeft namelijk niet altijd te betekenen dat je alleen bent. Want hoe oud je ook bent, mama vindt het altijd leuk om tijd met jou te spenderen. Lekker samen bankhangen is dus ook een heel goed Moederdag idee.

Een me-time Moederdag idee voor kersverse mama’s

Je eerste Moederdag is ontzettend bijzonder. Dat gevoel van ‘de eerste keer’ ga je nooit meer meemaken. Reden genoeg om deze dag onvergetelijk te maken. Wat geef jij deze kersverse moeder cadeau?

Trek alles uit de kast voor haar eerste Moederdag

Het allerbeste Moederdag idee is: go all out! Want waarom kiezen als je ook driedubbel kunt genieten? Maak een dagvullend programma en leg de nieuwe mama volledig in de watten. Voor meer inspiratie kun je ook ons blog met eerste Moederdag tips lezen.

Baby on the way: geboortekaartjes ontwerpen

Wanneer je nog in verwachting bent op Moederdag mag je ook met een gerust hart een klein feestje vieren. En met alle zwangerschapskwaaltjes kun je vast en zeker wel een beetje me-time gebruiken. 

Ons allerbeste Moederdag idee voor jou: geboortekaartjes kiezen! Heerlijk verdwalen in alle kleuren, lettertypes en gedichtjes voor op de kaart. En bij Kaartje2go kun je jullie geboortekaartje ook nog voorzien van allerlei toffe extra’s. Met al die keuzes denk je even niet aan hormonen of ochtendmisselijkheid. Verwacht je 2 mini’s? Begin dan met het lezen van ons blog over geboortekaartjes voor tweelingen, boordevol handige tips en tricks. 

👶🏻 Tip: volg ons op Facebook en Instagram voor de leukste babynamen feitjes.

Gerelateerde blogs

Babycadeau
70 babycadeautjes die kersverse ouders écht waarderen!
newborn shoot
Tips voor de mooiste newborn shoot
Halloween baby
Halloween met je baby: griezelig leuk!