Zo heet het eerste kindje van Meghan en Harry

kindje-van-meghan-en-harry
9 mei 2019

De naam van het eerste kindje van prins Harry en Meghan is bekend! Maandag onthulde het stel al dat ze een zoon hebben gekregen, maar de namen bleven tot nu toe nog geheim. De naam van de jongste telg van het Britse koningshuis is Archie Harrison Mountbatten-Windsor. Lees snel verder voor de betekenissen, populariteit en of hij vernoemd is.

Namen van de baby van Meghan en Harry

De naam Archie Harrison lijkt qua traditie een bijzondere keuze. De meeste royals kiezen namelijk voor een naam die al eerder voorkwam in de stamboom. Er zijn nog geen Britse royals met de namen Archie Harrison, dus Harry en Meghan lijken echt namen gekozen te hebben waar ze weg van waren.

Betekenis Archie Harrison

Qua betekenis past de naam Archie erg goed bij een lid van een koningshuis, want het betekent ‘stellig, onverschrokken, dapper’. Het leuke van zijn tweede naam, Harrison, is dat dit een verwijzing lijkt naar Archies vader, Harry! Het is namelijk kort voor ‘Harry’s son’, wat ‘de zoon van Harry’ betekent.

Populariteit van de namen Archie Harrison

Archie is best een populaire naam in het Verenigd Koninkrijk. In 2018 stond hij zelfs op plek 15 van de meest populaire namen! Natuurlijk gaat de geboorte van het eerste kindje van Meghan en Harry ervoor zorgen dat de naam nog meer terrein wint in de lijstjes met populaire babynamen. Ook Harrison is populair in het Verenigd Koninkrijk. De naam stond in 2018 op plaats 32. In Nederland komen de namen iets minder vaak voor. Er zijn bijvoorbeeld maar 10 mannen die Archie als voornaam hebben, en 20 mannen met de naam Harrison.

Namen van het Britse koningshuis

Net zoals het gehele Britse koningshuis traditioneel is, zijn ook de namen van de Britse royals heel klassiek. Zo is koningin Elisabeth vernoemd naar haar moeder en zal prins George, derde in lijn voor de Britse troonopvolging, de zevende koning zijn met deze naam. Ook andere namen van het Britse koningshuis, zoals William, Andrew en Beatrice, komen veel voor in Engeland. Harry en Meghan lijken met de naam Archie Harrison te breken met de traditie.

Ben je zelf ook op zoek naar een koninklijke babynaam? Doe inspiratie op in ons artikel met koninklijke babynamen!

Over prins Harry en Meghan

Prins Harry en Meghan, hertog en hertogin van Sussex, zijn na een relatie van ongeveer 2 jaar op 15 mei 2018 getrouwd. Voor haar huwelijk was Meghan bekend als actrice van de serie Suits en had ze een eigen lifestyle website. Prins Harry is de tweede zoon van kroonprins Charles en Diana Spencer. Samen zetten Harry en Meghan zich onder andere in voor verschillende initiatieven en goede doelen.

Gerelateerde blogs

Stoere namen
Stoere namen met betekenis: jongenseditie!
Namen van beroemdheden
20 flitsende namen van beroemdheden
Engelse namen
Yes! 43 toffe Engelse namen mét betekenis