Eerste Vaderdag tips voor een geweldige dag

Eerste vaderdag
16 juni 2020

Vaderdag 2020 valt op zondag 21 juni. Dat is dus al bijna! Deze dag is natuurlijk voor iedere papa een feestje. Maar Vaderdag is extra bijzonder voor vaders die het afgelopen jaar vader zijn geworden of nog een kleintje verwachten. Je eerste Vaderdag vergeet je nooit. En met deze superleuke eerste Vaderdag tips maken jullie er samen een onvergetelijke dag van!

Ben jij tijdens zijn eerste Vaderdag zwanger?

Dan is er natuurlijk nog geen mini die knutselwerkjes kan maken of ontbijt op bed kan brengen. Maar dat betekent niet dat jullie Vaderdag niet kunnen vieren. Met een kleintje on the way is dit toch echt zijn eerste Vaderdag. Misschien heb je zelf al een leuke invulling bedacht, maar als dat niet het geval is kun je met deze Vaderdag ideeën aan de slag.

Een Vaderdag gedicht maken

Eerlijk is eerlijk, er gaat een hoop veranderen zodra jullie kindje geboren is. Dat is natuurlijk hartstikke spannend en dat vindt je partner ook. Dit is het perfecte moment om hem een beetje gerust te stellen en je vertrouwen in hem als papa uit te spreken. De mooiste manier om iemand te vertellen wat je voelt is in dichtvorm. Ga er dus eens goed voor zitten en ga aan de slag met een persoonlijk eerste Vaderdag gedicht. Als dat geen tranentrekker wordt..

Een heerlijk ontbijt op zijn eerste Vaderdag

Liefde gaat nu eenmaal door de maag. En met de komst van de kleine in het vooruitzicht kan de papa in spe maar beter wat reserves opslaan. Ga dus helemaal los met pannenkoekjes, vers fruit en een heerlijk bakje koffie. Uiteraard geserveerd op bed, want dat hoort nu eenmaal bij Vaderdag.

Eerste Vaderdag in het teken van de baby

Je hebt de baby-afvinklijst natuurlijk al lang in huis. Maar vast nog lang niet alles is afgevinkt. Zet Vaderdag helemaal in het teken van jullie kindje en zet ein-de-lijk die box in elkaar of kies samen de kleuren voor de babykamer. Misschien hebben jullie de belangrijkste taak van het toekomstige ouderschap ook al een tijdje uitgesteld. Namelijk, het kiezen van een naam! 

Wij zijn natuurlijk de beroerdste niet en helpen jullie graag een eindje op weg. Met deze drie toffe artikelen vol babynaaminspiratie maak je een vliegende start. 

 1. 25 x puzzelen met mooie naam anagrammen
 2. De allermooiste zeldzame namen met betekenis
 3. 23 megaleuke namen uit de jaren 90! 

Gaat zijn eerste Vaderdag de dag zijn waarop jullie een babynaam vinden?

Zijn eerste Vaderdag met een baby

Zijn jullie het afgelopen jaar ouders geworden van jullie wolk van een kindje? Dan vieren jullie zondag 21 juni jullie eerste Vaderdag als gezin. Hoe je deze dag invult is natuurlijk helemaal aan jou en je partner. Maar wij hebben wel een paar tips voor hoe je deze eerste Vaderdag met een baby extra leuk maakt.

Een persoonlijke Vaderdag kaart maken

Een vaderdagkaart is meer regel dan uitzondering op Vaderdag. Op een kaartje kun je een lieve boodschap kwijt en papa kan hem voor altijd bewaren. Dit jaar kun je een persoonlijke vaderdagkaart schrijven namens jullie kindje. Maak de verrassing compleet door een mooie foto aan het ontwerp toe te voegen. Dit kaartje krijgt gegarandeerd een mooi plekje in huis.

Origineel eerste Vaderdag cadeau

 1. Chocolade
  Want ook papa’s zijn soms echte snoepkonten.
 2. Bier (of een andere alcoholische versnapering)
  Perfect om samen te proosten op zijn eerste Vaderdag. 
 3. Een gezellig dagje weg 
  Om even te ontsnappen aan de nieuwe verantwoordelijkheden van het ouderschap.

Je kunt natuurlijk ook zelf een Vaderdag cadeau maken. Jullie kindje is nu nog te klein om te knutselen, maar je mag best een handje helpen. Je vindt online hartstikke veel leuke eerste Vaderdag diy tips. Wij vonden zelf dit diy vaderdagcadeau wel heel schattig.

Smullen geblazen

Is jouw partner een ontzettende lekkerbek? Dan is het goed om alvast na te denken over wat jullie gaan eten op Vaderdag. Een ontbijtje op bed is hartstikke leuk, maar je kunt pas echt uitpakken tijdens het avondeten. Ga all out met een driegangendiner en dek de tafel restaurantwaardig. Wanneer je weet wat het lievelingseten van je partner is, kun je dit op Vaderdag bereiden. Of lekker bestellen natuurlijk, dat zouden wij ook doen.

Eerste Vaderdag tips voor opa’s

De eerste Vaderdag is niet alleen bijzonder voor papa’s. Ook spiksplinternieuwe opa’s kunnen op 21 juni in het zonnetje gezet worden. Wil jij jouw eigen papa of schoonvader verrassen op Vaderdag? Lees dan snel verder.

Cheese!

Jullie kindje is natuurlijk opa’s oogappel. Hij vertelt vol trots aan wie het maar horen wil over zijn kleinzoon of -dochter. Je maakt hem daarom onwijs gelukkig met een mooie foto van jullie kindje of een foto van jullie als gezin. Een gezellig lijstje eromheen en klaar is kees. 

Als jullie nog niet bij opa op visite kunnen i.v.m. de maatregelen omtrent corona, kun je de foto ook naar hem toesturen. Maak er bijvoorbeeld een mooie vaderdagkaart van en laat de verrassing thuisbezorgen.

Aankondiging zwangerschap op eerste Vaderdag als opa

Weet jij al een tijdje dat jullie een kindje verwachten, maar heb je de opa’s in spe nog niets verteld? Dan is Vaderdag een prachtig moment om dit te doen. Dit is persoonlijk het allerleukst, maar hou, hoe lastig dat ook is, wel gepaste afstand. Je kunt het ook anders aanpakken door je vader of schoonvader te verrassen met een cadeau. Denk bijvoorbeeld aan een grote ballon of rompertje met ‘Opa’s lieveling’.

Wil je meer leuke tips over hoe je kunt laten weten dat je in verwachting bent? Lees dan vooral ons artikel over de aankondiging van je zwangerschap.

Baby vernoemen naar opa

We blijven nog even in de Vaderdag tips voor opa tijdens je zwangerschap. Mocht je op dit moment zwanger zijn, ga je natuurlijk de naam van jullie kindje nog niet verklappen. Maar het is wel leuk om een tipje van de sluier op te lichten. Wanneer jullie de baby vernoemen naar opa, of zijn naam als inspiratie gebruiken, is dit het perfecte  moment om dit aan hem te vertellen. Probeer het dan maar eens droog te houden.

Eerste Moederdag vieren; tips voor volgend jaar!

Heb jij de plannen voor je partners eerste Vaderdag al helemaal uitgewerkt? Dan kan het niet anders dan een daverend succes worden. Als je nog niet zo ver was hopen we dat je iets aan de tips uit dit artikel hebt en aan de slag kunt. Leg de lat vooral lekker hoog, want voor je het weet is het Moederdag. En om je liefde een beetje op weg te helpen schreven we uiteraard ook een artikel over eerste Moederdag tips.

Gerelateerde blogs

Kerstdiner kinderen
Kerstdiner met kinderen: tips en recepten voor lekkerbekjes!
zwangerschap aankondigen kerst
Zwangerschap aankondigen met kerst: 35 tips en ideeën!
Couvade syndroom
Couvade syndroom: mannen die meezwangeren