Baby’s eerste kerst tips

babys-eerste-kerst
21 december 2021

Kerstmis krijgt een extra laagje magie wanneer je de feestdagen voor het eerst met je kindje viert. De start van nieuwe kersttradities als gezin, minipakjes onder de boom en je baby in de allerschattigste kerstoutfit. Precies, magisch! Maar je baby’s eerste kerst kan ook wat uitdagingen hebben. Je moet dit jaar gewoon met iets meer dingen rekening houden. Maar daarmee helpen we je natuurlijk met plezier. In dit artikel zetten we wat handige tips op een rijtje, en inspireren we je met een aantal ideeën voor de eerste Kerstmis van jullie kindje.

Kerstmis met jullie eigen kerstwonder

Wordt dit de eerste kerst met jullie kindje, maar ook voor jullie als ouders? Superleuk! Deze kerstdagen zullen je altijd bijblijven. Maar het is wel goed om in je achterhoofd te houden dat de invulling van eerste en tweede kerstdag er misschien wat anders uit gaat zien. Tot diep in de nacht met je voetjes van de vloer is namelijk verleden tijd. Gelukkig zijn er heel veel andere leuke manieren om je baby’s eerste kerst te vieren. 

  • Een gezellig kerstdiner. Onze supertip is dan om zelf het diner te hosten zodat je kindje lekker naar bed kan als hij of zij moe is. Blijven logeren kan natuurlijk ook. Want nu je weer een wijntje mag drinken moet je daar ook optimaal van kunnen genieten. Cheers! 
  • Een feestelijke kerstbrunch. Dit is toch een iets minder lange zit dan een kerstdiner. En je bent ook nog eens lekker op tijd thuis.

  • Klein en intiem. Zeker als je kindje net geboren is heb je niet zoveel behoefte aan een huis vol visite. Vier je baby’s eerste kerst daarom klein en intiem.

  • Heerlijk niets doen. Helemaal geen zin in de kerstdrukte? Sla de festiviteiten dan een jaartje over en vier Kerstmis alleen met jullie eigen gezinnetje. Lekker genieten van elkaar in jullie babybubbel. 

👶🏽 Leestip: Smikkelen en smullen: alles over de eerste hapjes van je baby.

Baby’s eerste kerst vastleggen

Je eerste Kerstmis is heel speciaal. Dat moet natuurlijk vastgelegd worden. Als kersverse ouders hebben jullie waarschijnlijk al een overvolle filmrol, dus dan kun je net zo goed lekker doorpakken. Kerst is dan ook de perfecte gelegenheid voor wat feestelijke kiekjes in kerstthema. Je mag hiervoor alles uit de kast trekken: nepsneeuw, kerstpakjes, linten en zelfs inpakpapier. Alles voor de perfecte kerstfoto van je baby.

Als je deze gezellige plaatjes geschoten hebt wil je ze natuurlijk het liefst met iedereen delen. Je newborn shoot posten op social media kan natuurlijk, maar je kunt de foto’s ook omtoveren tot cadeautjes. Verras opa’s en oma’s bijvoorbeeld met een kerstbal van baby’s eerste kerst.

Kerstoutfit baby inspiratie

Bij de feestdagen hoort uiteraard ook een feestelijke baby kerst outfit. Dit kun je zo letterlijk nemen als je zelf wilt. Een mooi nieuw setje is al heel feestelijk, maar je kunt ook all out gaan met een kerst kostuum voor je baby. Een driedelig minipak of een baby kerst jurk; niets is te gek. 

Wil je liever een grappige kerstoutfit voor je kleintje? Dan zijn foute kersttruien voor baby’s ook superleuk. Helemaal wanneer je deze matcht met jullie eigen trui. Daarmee leg je meteen een goede basis voor jullie jaarlijkse kerstfoto traditie. Een kerstmannenmuts of elfjeskostuum zijn ook té schattig voor jullie kleine kerst baby.

👶🏼  Ook leuk om te lezen: De mooiste babynamen voor kerstkindjes.

10 cadeautips voor baby’s eerste kerst

Je kleintje is (gelukkig) nog te klein voor oneindig lange verlanglijstjes. Maar hoe leuk is het als ook voor jullie mini een paar cadeautjes onder de boom liggen. Geen idee wat voor baby kerstcadeau je moet kopen? We geven je graag wat tips.

  1. Een prachtige Jellycat knuffel
  2. Hydrofiele doeken en -luiers
  3. De Tiny Rituals collectie van Rituals
  4. Het prachtige boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’
  5. De Little Dutch regenboog met naam
  6. Een lieve muziekhanger voor boven het bedje
  7. Warme schoentjes voor de winter
  8. Het grappige boekje ‘Van wie zijn deze billen?’
  9. Dit ultraschattige nijntje nachtlampje
  10. Heerlijke producten van Naïf 

👶🏽  Supertip: Je kunt digitale verlanglijstjes maken voor vrienden en familie. Zo voorkom je dat meerdere mensen hetzelfde cadeautje kopen en kun je zelf een beetje sturen in de cadeaus voor baby’s eerste kerst.

Kerstkaart: baby op komst!

Het is ook baby’s eerste kerst als je mini nog veilig in je buik zit. Misschien ben je al zo ver in je zwangerschap dat mensen niet meer geloven dat je buikje vol kerstkransjes zit. Maar als je de aankondiging van je zwangerschap nog moet doen, is kerst een geweldig moment. Het allerleukste is toch wel om je kerst baby aankondiging te doen met een kerstkaartje. Voeg heel sneaky de baby toe als een van de afzenders of kies een mooie foto kerstkaart. Aan deze kerstkaarten kun je de foto van je zwangerschapsshoot toevoegen. Of kies voor een complete verrassing en plaats je echofoto aan de binnenkant. De mogelijkheden zijn eindeloos!

👶🏼 Tip: Met deze feestelijke kerst outfits ziet je baby er prachtig uit!

Gerelateerde blogs

Winter namen
❄️ Van deze 31 winter namen smelt je spontaan!
Eerste moederdag
11 tips voor een onvergetelijke eerste Moederdag
Babycadeau
70 babycadeautjes die kersverse ouders écht waarderen!