11 tips voor een onvergetelijke eerste Moederdag

Eerste moederdag
6 mei 2020

Zondag 10 mei is het eindelijk zo ver, jullie eerste Moederdag! De eerste Moederdag is heel bijzonder. Als je deze dag viert met jullie mini, maar ook wanneer je op dit moment nog in verwachting bent. Laat je heerlijk in de watten leggen en geniet intens van deze dag, want voor je het weet is hij weer voorbij. Wij geven jou en je partner alvast 11 tips voor een onvergetelijke eerste Moederdag!

Eerste Moederdag tijdens je zwangerschap

Ben jij op 10 mei nog in verwachting van jullie eerste kindje? Ook dan wordt dit jouw eerste Moederdag. Laat je lekker vertroetelen door je partner en zet deze dag volledig in het teken van het kindje in je buik. Met deze tips moet dat zeker lukken.

Tip 1: Babynamen lijstje maken

Mochten jullie nog geen babynamen hebben uitgezocht, dan is dit de perfecte dag om hiermee te beginnen. Neem voor een flinke dosis naaminspiratie eens een kijkje tussen onze artikelen. Deze drie leuke blogs passen ook nog eens heel goed bij Moederdag:

1. Baby vernoemen: zo werkt dat
2. 50 fleurige bloemen namen voor baby’s
3. De mooiste namen met liefde in de betekenis

Wie weet spot jij jullie ultieme babynaam. Er zijn wel wat dingen waar je rekening mee moet houden. Dus lees ook vooral dit stappenplan voor het kiezen van een babynaam.

Tip 2: Geboortekaartjes uitzoeken

Zijn jullie het eens over de naam voor jullie kindje? Dan is Moederdag het ultieme moment om na te denken over een geboortekaartje. Er zijn ontzettend veel toffe websites waar je geboortekaartjes kunt bestellen. Maar bij Kaartje2go kun je heel eenvoudig zien welk kaartje bij jullie babynaam past! Wanneer je voor een lieve babynaam gaat, past daar een geboortekaartje met zachte kleuren en wolkjes bij. Kiezen jullie een stoere naam? Dan wil je misschien wel een minimalistisch geboortekaartje. Kaartje2go biedt ook een gratis proefdruk en een toffe winactie waarbij je gratis geboortekaartjes kunt winnen. Zeker de moeite waard om daar even te kijken dus.

Tip 3: Babykamer inrichten op je eerste Moederdag

Veel aanstaande ouders stellen het inrichten van de babykamer uit. Het is toch een behoorlijke klus en dan is de drempel om te beginnen best hoog. Maar Moederdag valt dit jaar op zondag, wat het een perfecte klusdag maakt. Dus ga aan de slag met verf, behang en speur online naar de leukste meubeltjes.

Hoe kun je je eerste Moederdag vieren?

Eigenlijk is het onderstaande lijstje meer voor de partners van de mama’s in kwestie. We geven namelijk 5 tips voor hoe je moeders het best kunt verrassen op hun eerste Moederdag.

Tip 1: Ontbijt op bed

Eerlijk is eerlijk, een ontbijtje op bed kan natuurlijk niet ontbreken op een eerste Moederdag. Ga all out met croissantjes, vers fruit en een lekker bakje koffie of thee. Succes gegarandeerd!

Tip 2: Moederdagkaarten of een eerste Moederdag gedicht

Een kaartje doet het altijd goed. En met een lieve foto of persoonlijke boodschap scoor je extra punten. Vind je het lastig om je woorden op papier te zetten? Ga dan voor een gedichtje of een stukje tekst uit haar favoriete liedje.

Tip 3: Een knutselwerkje

Als dit jullie eerste Moederdag is, is jullie kindje nog geen jaar oud. Geloof ons maar, een knutselwerkje is wel het laatste wat mama verwacht. Des te leuker de verrassing natuurlijk! Ga lekker aan de slag met vingerverf of maak een gipsafdruk van het voetje van jullie zoon of dochter.

Tip 4: Relaxen op je eerste Moederdag

Het ouderschap is niet niks. Vooral de eerste paar maanden zijn heftig. Reden genoeg om mama eens lekker te laten ontspannen op Moederdag. Verzorg een lekkere spadag met maskertjes, een massage en een fijne badolie.

Tip 5: Kook haar lievelingseten

Sluit de dag af in stijl door haar lievelingseten te maken. Je kunt natuurlijk uitpakken met een zelfgemaakt driegangendiner. Maar als mama dol is op een portie friet en een kipcorn is dat natuurlijk al een feestje op zich. Smulse!

Leestip: Moederdag idee: 10 x me-time voor mama.

De eerste Moederdag als oma

Jouw eerste Moederdag is natuurlijk heel bijzonder. Maar 10 mei is ook de perfecte datum om jouw eigen mama in het zonnetje te zetten. Het is natuurlijk heel verdrietig dat je jouw moeder vanwege het coronavirus misschien geen knuffel kunt geven, omdat jullie niet in hetzelfde huis wonen. Maar met deze tips maak je op afstand nog steeds een feestje van haar eerste Moederdag als oma.

Tip 1: Moederdag cadeau voor oma

Wist je dat je bij heel veel websites een cadeau kunt laten thuisbezorgen? Op die manier kun je jouw moeder toch verrassen, zonder je verrassing fysiek langs te brengen. Je maakt het feest compleet met een gezellig kaartje met jouw persoonlijke boodschap.

Tip 2: Ontbijt op bed, eh afstand!

Een Moederdag ontbijtje kan eigenlijk niet ontbreken. Woon je wel enigszins bij de kersverse of toekomstige oma in de buurt? Maak je ontbijt dan thuis klaar, pak het mooi in en zet het bij je moeder voor de deur. Even aanbellen et voila; een eerste Moederdag ontbijt op gepaste afstand!

Tip 3: Een foto zegt meer dan duizend woorden

Niets maakt een (aanstaande) oma zo gelukkig als een foto van haar kinderen of kleinkinderen. Organiseer daarom een mini fotoshoot in huis of in de tuin en maak een paar mooie foto’s. Deze kun je laten afdrukken en in een mooi lijstje doen. Maar je kunt met de foto ook een fotokaart maken en deze bij je moeder laten thuisbezorgen. Deze fotoverrassing is ook een unieke manier om je zwangerschap aan te kondigen.

Fijne eerste Moederdag!

Bovenstaande tips komen misschien goed van pas als je nog geen plannen had voor Moederdag. Maar je moet natuurlijk vooral doen waar jij zin in hebt. Het is maar 1 keer per jaar Moederdag en maar 1 keer in je leven je eerste. Geniet dus van alles wat de dag je brengt en vier zondag 10 mei met de liefste mensen om je heen. Of met het kleintje in je buik natuurlijk. Wij wensen je alvast een hele fijne eerste Moederdag ❤️

Gerelateerde blogs

Babycadeau
70 babycadeautjes die kersverse ouders écht waarderen!
Aankondiging zwangerschap
Aankondiging zwangerschap: reden voor een feestje!
Gender reveal
Gender reveal: zo organiseer je een spetterend feestje